Gifu

Tervetuloa Gifu-killan kotisivuille!

Gifu on suomalainen World of Warcraft-peliä hartaasti jauhava kilta Al'Akir (EU)-serverillä. Gifussa on pelaajatilejä tällä hetkellä noin 200 ja eri pelaajahahmoja hulppeat 480.

Gifu on aina keskittynyt pääosin WoW:n PVE-sisältöön, mutta meiltä löytyy jonkun verran myös PVP:n pelaajia. Sen lisäksi killassamme on myös reilu joukko hieman rennommin pelaavia jäseniä, joita haukutaan kasuaaleiksi.


Gifun synty

Kiltamme perustettiin maaliskuussa vuonna 2006 kun päätimme yhdistyä kahden suomalaisen killan, Möhvöttien ja Kaaoksen, kanssa. Olimme tehneet ennen yhdistymistä tiivistä yhteistyötä pelin julkaisusta lähtien. Kiltojen yhdistyminen olisi tapahtunut varmasti aikaisemmin, mutta kumpikaan kilta ei halunnut liittyä toisen killan nimen alle. Jälkeenpäin ajateltuna olisimme voineet ratkaista tämän ristiriidan huomattavasti aikaisemmin tekemällä niin kuin lopulta teimmekin - äänestimme yhdessä uuden nimen killallemme. Näin Gifusta tuli Gifu.

Kahden killan yhdistyminen johti siihen, että pelaajakantamme oli lukumäärällisesti suuri heti killan syntymisestä lähtien. Gifun alkuaikoina rekrysimme käytännössä kaikki kiltaan pyrkivät suomalaiset pelaajat. Tästä syystä jo entisestään suuri kiltamme kasvoi nopeasti todella suureksi.


Gifu ja PVE

Gifu ei ole koskaan ollut niin sanottu Hard Core-kilta. Olemme melkein Hard Core, mutta emme aivan. Parhaimmillaan Gifun sijoitukset Wowprogressin kiltavertailuissa on ollut alle 50 ja huonoimmillaan jossain 500 tuntumassa.

Cataclysmissä siirryimme 25-man raideista 10-man raideihin. Pääsyy tähän muutokseen oli se, että 25-raidaajat ovat varsin epätasaisia taidoiltaan. Parhaat pelaajamme sopisivat varmasti maailman kärkikiltojen raidiporukoihin mukaan, kun taas osa pelaajista haluaa vetää raidit rennommissa merkeissä.

Warlords of Draenor käytännössä tappoi 10-man raidaamisen. Tästä syystä virittelimme vanhoista 10-man raidiporukoista yhden 20-man mythic raidikaartin. Pelaajia mythic -kekkereissä on pyritty pitämään mukana noin 25.


Gifun hallinto

Käsittelemme hallinnon tapaamisissa kiltaa painavia asioita, pyrimme luomaan aktiviteettia pelaajillemme ja joskus joudumme laatimaan kiltalaisia koskevia sääntöjä. Myös jäsenten ehdotuksia pyritään kuulemaan ja käsittelemään reilusti.

Gifun Guild Master vaihtui killan alkuaikoina tasaiseen tahtiin. Ensimmäinen Guild Master oli Pyrexy, häntä seurasivat Tussukainen (= Rönä), Shamus ja Gnarlak (Grumppa, Fazer). Tämän jälkeen ohjakset ovat pysyneet allekirjoittaneen näpeissä viimeiset 6(?) vuotta.


Hakeminen Gifuun

Kiltamme ensimmäinen kiltamestari, Pyrexy, painotti kiltamme syntyhetkillä, että pääasiana pelissä on hauskanpito. Tämä onkin pyritty pitämään killan kantavana voimana. Yhteisömme on kasvanut vuosien saatossa tiiviiksi, mutta olemme aina avoimina uusille jäsenille. Kokemus on osoittanut, että uudet jäsenet pääsevät "porukkaan mukaan" todella nopeasti, mikäli he jaksavat olla aktiivisia.

Pelaajayhteisöissä on aina luonnollista poistumaa. Oikean elämän kiireet, työt ja opiskelut aiheuttavat sen, että aina ei ole pelille aikaa. Tästä syystä pidämme ovet aina auki uusille jäsenille.

Otamme vastaan hakemuksia kiltaan foorumeillamme.

Terveisin,

Rönä, Gifu GM