Etusivu päivitetty!

Siitä huolimatta, että etusivua ei ole päivitetty yli vuoteen, Gifu on edelleen aktiivinen kilta. Edellinen uutinen kertoi Siege of Orgrimmarin progressista. Sen jälkeen on tapahtunut paljon: Uusi lisäosa, Warlords of Draenor, on ollut jo kuukausia livessä, ensimmäinen mythic raidi on putsailtu, Trixar on nykyään Batman ja Amoralin juustopäälista on pitkä kuin kääpiön parta.

Ensimmäinen raid tier aukesi vasta neljä viikkoa Warlords of Draenorin julkaisusta. Tästä syystä pakollisen pahan - leveloinnin - pystyi suorittamaan omaan rauhalliseen tahtiinsa, ilman sen suurempia kiireitä. Toki iso osa Gifulaisista dingasi 100 levelille vuorokauden sisään lisäosan julkaisusta. Leveleiden grindailuista jäi pari asiaa mieleen: Servereiden kaatumiset ja pari nihkeää zonea (Spires of Arak ja Talador).


Serverit kaatuilivat parin tunnin välein ensimmäisten päivien aikana. Tämä kuva tuli varsin tutuksi.


Raidikuviot muuttuivat kovasti Warlords of Draenoriin lähinnä sen vuoksi, että nykyään vaikeimmalla vaikeusasteella (mythic) on enää vain yksi raidikoko: 20 pelaajaa. Ymmärrettävistä syistä Gifun raidiporukalla oli alkuun hieman vaikeuksia totutella tuplasti isompaan raidikokoon. Highmaulin progressin myötä meidän ~25 pelaajan raidikokoonpano hioutui paremmin ja paremmin yhteen. Silti matkan varrella kärsittiin kovastikin kasvukivuista.

Highmaul on mielestäni varsin erikoinen raidi-instanssi. Suurin osa matseista on vain ~5 minuutin mittaisia pyrähdyksiä, mutta mestan viimeinen pomo, Imperator Mar'gok, on 15 minuuttia pitkä maratooni matsi. Rankkaisin Highmaulin raidina hieman keskitason alapuolelle, samaan kastiin kuin esimerkiksi Firelandsin. Silti mukaan sopi pari hyvääkin encounteria. Parhaimmat matsit olivat mielestäni Brackenspore ja Ko'ragh. Vastaavasti Butcher ja Tectus tuntuivat varsin mitäänsanomattomilta.

Maailman kärki pamautteli Highmaulin kaikki 7 pomoa tonttiin tuttuun tapaan ensimmäisen resetin aikana. Gifu tuli tällä kertaa pari askelta kärjen perässä ja viimeinen pomo, Imperator' Mar'gok, kaatui viimeisenä päivänä ennen Blackrock Foundryn julkaisua. Mielestäni suoritusta voi pitää kohtuullisena, ottaen huomioon, että aliarvioimme kovasti pre-raid gearauksen, opettelimme uutta raidikokoa ja kärsimme hieman heikosta kommunikaatiosta koko progressin ajan.


Laitoin raidimerkit merkiksi, että saisimme kerrankin suoran rivin kaatokuvaa varten. Unohdin ottaa ne pois ennen screenshotin ottamista. Nakkiz lisäsi kuvaan mukaan achievement bannerin ja kivan Gifu -logon eikä mitään muuta.


Highmaulista jäi mukaan paljon tarinoita jälkipolville. Osa on nähtävissä Youtube-videoilta:

Gifu vs Kargath Bladefist
Gifu vs Twin Ogron
Gifu vs Brackenspore
Gifu vsTectus
Gifu vs Ko'ragh
Gifu vs The Butcher
Gifu vs Imperator Mar'gok


Tätä kirjoittaessa Blackrock Foundry on tullut juuri liveen. Gifulla on alla yksi reissu mestaan. Ensimmäinen raidi toi mukanaan kolme päänahkaa luolaston pomoilta. Odotan, että loput 7 pomoa kaatuilee loppuresetin aikana.

Blackrock Foundry vaikuttaa ensisilmäyksellä huomattavasti paremmalta luolastolta kuin Highmaul. Odotan samalla myös sitä, että Gifu pärjää progressissa huomattavasti paremmin Foundryssä kuin Highmaulissa.


Neitystmatka Blackrock Foundryyn toi mukanaan Slagworksin pomojen päänahat. Tuttuun tapaan ensimmäinen vierailu uuteen raidi-instaan takelteli latency-ongelmien vuoksi.


Tällä hetkellä Gifun raidiporukkaan kuuluu ~25 pelaajaa. Silti pidämme rekryt auki, koska kilpailu raidipaikoista vaatii kaikkia pelaajia pelaamaan paremmin. Emme kuitenkaan rekrytoi turhaan sellaisia classeja tai pelaajia joita emme välttämättä tarvitse.

Jos joku vieraileva tähti kaipaa vakaata kiltaa, jolla on kohtuullinen progressi ja kovasti kasvun varaa, niin hakemuksia voi jättää rekryfoorumeille tai vaihtoehtoisesti kysyä Gifun hallinnon jäseneltä haastatteluaikaa Mumbleen.

Yritän pitää vastaisuudessa etusivun hieman aktiivisemmin päivitettynä

Hyvää talven jatkoa,
Rönä

Comments

Rönä
@ 30.4.2015 16:14
Locked

Comments are locked