Throne of Thunder - 13/13 HC! Rekryt auki!

Throne of Thunderilla on viime viikkojen aikana pärissyt tunteella, kun Gifun raidikaartit ovat puunanneet mestaa lattiasta kattoon. Kaikki raidiporukat ovat onnistuneet vetämään mestan normal modena läpi ja jokainen porukka on saanut myös heroicina pomoja tonttiin. Tällä hetkellä Mursut ovat kaataneet 10/13 heroic pomoa ja Viimeinen Toivo ja Kasuaalikeket ovat listineet Jin'rokhin.

Seuraavassa hieman tunnelmia matkan varrelta.

Throne of Thunder on ollut huikea kokemus. Matsien vaikeustaso on ollut mielestäni juurikin sopivaa. Jin'rokh on kivan helppo mestan ensimmäiseksi pomoksi ja siitä lähtien pomot vaikeutuvat huomattavasti.


Keket hilpeissä tunnelmissa tuoreen trollitapon jäljiltä. Myös Jarnis, tuo trollivähemmistön puolestapuhuja, hyväksyy trollien listimisen, jos niiltä saa riittävän mehevää epaxia.


Sen lisäksi, että vaikeustaso on kohdillaan, encounterit ovat kivoja. Pitkästä aikaa raiditierissä ei juurikaan tunnu olevan "filleribosseja". Ainoa tähän kategoriaan menevä pomo on mielestäni Tortos.

Throne of Thunder on jaettu periaatteessa kahteen osaan. Ensimmäiset kuusi pomoa on tunettu hieman pienemmälle item levelille, kun taas kuusi (tai seitsemän) viimeistä vastaavasti isommalle item levelille. Tämä näkyy selvästi matsien vaikeudessa - instan alkupuolelta löytyy helpoimmat matsit ja lopusta vaikeammat (poikkeuksena toki Iron Qon).

Mielestäni killat, jotka eivät hakeneet world 1st tappoja, tekivät oikein skipatessaan ensimmäisessä heroic resetissä vaikeimmat encounterit. Näin ne pystyivät keskittämään aikansa useampaan helpompaan encounteriin ja vastaavasti saivat enemmän heroic loottia raidiporukoilleen.

Omien kokemuksieni mukaan rankkaisin Throne of Thunderin encounterit vaikeusasteeltaan seuraavaan järjestykseen: Jin'rokh, Ji-Kun, Tortos, Iron Qon, Horridon, Megaera, Council of Elders, Primordius, Twin Consorts, Durumu. Dark Animuksesta ja Lei Shenistä en osaa tässä vaiheessa sanoa vielä mitään, mutta voin melkein luvata niiden päätyvän tuohon vaikeusasteikon loppupäähän.

Ainoa negatiivinen asia koko Throne of Thunderissa on mielestäni joidenkin encountereiden bugisuus. Häiritseviä bugeja on ilmennyt ainakin Durumulla, Primordiuksella ja Twin Consortseilla. Blizzard on hotfixaillut matsien vaikeustasoa ahkerasti, mutta bugeja on korjattu valitettavan laiskasti.Primordius on mielestäni ToT:n tympein encounter. Turhautumista lisää matsin bugisuus.


Vaikka en ole vielä nähnyt kolmea viimeistä heroic pomoa, voin jo tässä vaiheessa julistaa, että Throne of Thunder on yksi parhaista raidtiereistä ikinä. Mielestäni paljon parempi kuin aina niin ylihypetetty Ulduar.

Tuttuun tapaan Frapsit ovat laulaneet tulikuumana uusien bossitappojen yhteydessä. Tähän mennessä Youtubeen päätyneet pläjäykset:

Gifu vs Jin'Rokh
Gifu vs Horridon
Gifu vs Council of Elders
Gifu vs Tortos
Gifu vs Megaera
Gifu vs Ji-Kun
Gifu vs Durumu
Gifu vs Primordius
Gifu vs Iron Qon
Gifu vs Twin Consorts
Gifu vs Lei Shen


Viimeinen Toivo on tuskaillut setupinsa kanssa pitkään. Siitä huolimatta raidit ovat rullanneet ja pomot taipuilevat.


"Ei tieriä ilman lopettamispäätöksiä". Tämä on ollut teemana siitä lähtien, kun aloitimme raidaamaan 10-man raideja. Tässä tierissä kärkiporukastamme lopetti resto shamaani. Tarkoittaa sitä, että progressi on seissyt jo muutaman viikon. Nyt olisikin vakituinen raidipaikka hiilerille 4-5 kertaa viikossa raidaavaan porukkaan. Paras vaihtoehto tuohon rakoon olisi holy paladin, mutta myös muita classeja voidaan harkita.

Sen lisäksi olisi tarjolla DPS paikka DK:lle meidän 2/13 HC porukkaan.

Lopuksi pakko antaa iso peukku Goblinexplosivesin ylläpidolle, joka on seurannut suomalaisten kiltojen progressia Throne of Thunderilla. Myös Gifun progressia on tarkkailtu ja uudet tapot on uutisoitu särmästi. Toivottavasti uutisointia jatketaan tulevaisuudessakin - antaa nimittäin kivan lisämausteen progressiin.

Lisää uutisia Throne of Thunderilta, kun progressi on päätöksessään.

- Rönä

Comments

Rönä
@ 13.6.2013 20:05
Locked

Comments are locked